“Συμμαχία” γονιών;;;

Γεια σας και χαρά σας! Ο προβληματισμός μου αυτή τη φορά έχει να κάνει με τη στάση των γονιών μου απέναντι μου!  Πιο συγκεκριμένα με τη “συμμαχία τους” , το “ενιαίο μέτωπο”, την κοινή στάση τους απέναντι μου! 

Δεν ξέρω γιατί αλλά νομίζουν ότι ακολουθώντας “κοινή τακτική αντιμετώπισης μου” (ω, έχει βελτιωθεί πολύ το “λέγειν” μου τώρα στο γυμνάσιο), κάνουν κάτι πολύ… έξυπνο!

Για παράδειγμα: θέλω να πάω στη φίλη μου για “sleep over” (ξέρετε να κοιμηθώ το βράδυ εκεί) και οι δύο συμφωνούν να μην πάω! Αφού ξέρω ότι η μαμά δεν έχει πρόβλημα, ο μπαμπάς είναι αυτός που δε συμφωνεί! Γιατί το κάνουν;;

Μία μέρα άφησα το δωμάτιο ατακτοποίητο (για την ακρίβεια χάλια ήταν). Ήρθε ο μπαμπάς και είπε ότι δεν πειράζει και θα το τακτοποιήσουν αυτός και η μητέρα μου. Τότε ήρθε η μαμά, γούρλωσε τα μάτια και είπε κι αυτή ότι δεν πειράζει. Όμως την είδα…. σούφρωσε νευριασμένα τα χείλη της και μετά μου μιλούσε απότομα. Μήπως δε με αγαπάει;;

Λοιπόν αγαπητοί γονείς, σας πληροφορώ πως δε μας αρέσει να έχετε ενιαίο μέτωπο! Εσείς βέβαια νομίζετε ότι μας κάνετε καλό με αυτόν τον τρόπο.  Κι όμως όχι! Πρώτα-πρώτα για θέματα στα οποία δε συμφωνείτε μαζί μας και είστε ενωμένοι, είναι άδικο! Δύο εναντίον ενός!

Έπειτα γιατί να δείξετε ή να πείτε κάτι που δεν το εννοείτε, μόνο και μόνο για να κρατήσετε αυτό το “ενιαίο μέτωπο”; Να ξέρετε ότι, εμείς τα παιδιά, το καταλαβαίνουμε! Εξάλλου, από μια ηλικία και μετά, σας γνωρίζουμε πια σαν χαρακτήρες. Ξέρουμε πότε λέτε την αλήθεια, την πραγματική σας άποψη και πότε όχι!

Έπειτα είναι και… πως να το πω… α, τα “μη λεκτικά μηνύματα” που παίρνουμε από εσάς. Π.χ. ένα βλέμμα, ένα κοκκίνισμα, μια χειρονομία, μια έκφραση. Πολλές φορές δε συμφωνούν με… τα λεκτικά σας μηνύματα!

Μη μας μπερδεύετε. Να είστε αληθινοί απέναντι μας. Θέλουμε να έχουμε “συμμάχους” πότε τη μαμά και πότε τον μπαμπά.  Αν ήταν δυνατόν βέβαια να έχουμε πάντα και τους δύο γονείς συμμάχους μας (αληθινά όμως, όχι προσποιητά), αυτό θα ήταν το καλύτερο!

Δε θέλουμε να υποκρίνεστε για χάρη μας, παρόλο που μπορεί να μας συμφέρει κάποιες φορές. Θέλουμε να μπορούμε να εμπιστευόμαστε τα αληθινά σας συναισθήματα! Δε θέλουμε να αναρωτιόμαστε γιατί είστε μουτρωμένοι ενώ πριν μας βεβαιώσατε ότι όλα είναι εντάξει!

Αυτά για σήμερα. Σας τα είπα “μαζεμένα” και κουράστηκα! Σας χαιρετώ…ειλικρινά!

 

39 Shares
Share: