Μα τι είναι επιτέλους το life coaching;;;

Κι ύστερα ήρθε ο καιρός της κρίσης… κι ύστερα ήρθε ο καιρός της επαγγελματικής κρίσης… της οικονομικής κρίσης… κι ύστερα ήρθε ο καιρός της κρίσης ηλικίας (ε ναι, εκεί στα 40 χτυπάει!)… κι ύστερα ήρθε ο καιρός της εσωτερικής κρίσης…. που πάω, τι κάνω, γιατί;

Κι ύστερα ήρθε η ώρα του life coaching! Ναι, ήρθε η ώρα λοιπόν να σας μιλήσω για κάτι που έχω λατρέψει, το life coaching!

Εκεί λοιπόν στις κρίσεις μου και στα γιατί μου ανακάλυψα τη δύναμη των ερωτήσεων, των στοχευμένων και αποτελεσματικών ερωτήσεων. Με βοήθησε ίσως και το ότι είμαι Δικηγόρος. Σαν Δικηγόρος πάντα έκανα, έπρεπε να κάνω, στοχευμένες ερωτήσεις στους πελάτες και στους αντιδίκους. Έτσι πήγαινε παρακάτω και η διαδικασία.

Τι είναι το life coaching;

Αυτό είναι και το life coaching. Μια διαδικασία εσωτερικής όμως αναζήτησης, που μέσα από στοχευμένες και αποτελεσματικές ερωτήσεις (του coach), από μεθόδους και τεχνικές, εργαλεία που χρησιμοποιεί ο coach, το άτομο αξιοποιεί ολόκληρο το δυναμικό του. Αναπτύσσει δεξιότητες και οδηγείται σε μια αλλαγή! Οδηγείται σε λύση θεμάτων! Σε δράση! Στη δημιουργία στόχων! Στην πραγματοποίηση οράματος! Σε ψυχική ισορροπία! Όλα αυτά με έμφαση στα θετικά συναισθήματα!

Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή σου που δε μπορείς να διαχειριστείς θέματα, καταστάσεις, ανθρώπους; Που δε βρίσκεις λύση σε θέματα; Που έχεις βαρεθεί τα πάντα; Που θέλεις μια αλλαγή; Που θέλεις έναν καινούριο σκοπό στη ζωή σου; Ένα όραμα που όμως δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι αυτό; Ή που ξέρεις τι είναι αλλά δεν ξέρεις πως να το πραγματοποιήσεις; Που δε μπορείς να πάρεις την απόφαση που ξέρεις ότι πρέπει να πάρεις; Που χρειάζεσαι ώθηση, μια “παρώθηση”; Που νιώθεις μια στασιμότητα; Που σου λείπουν τα κίνητρα;

Που νιώθεις ότι υπάρχουν κάποια εμπόδια στο παρόν σου που πρέπει να τα κάνεις στην άκρη για να προχωρήσεις στο μέλλον; Που ήρθε η ώρα να “ξεβολευτείς”, να φύγεις από την “comfort zone” σου και να περάσεις ….στη “ζώνη της επιτυχίας”;

Ε τότε είναι η ώρα του life coaching! Και αυτό έκανα κι εγώ! Το έβαλα στη ζωή μου και από τότε δεν το έβγαλα! Το σπούδασα, το εξάσκησα κι έγινα Life Coach! Έχοντας βιώσει τα οφέλη του life coaching εγώ η ίδια, θέλησα να βοηθήσω κι άλλους ανθρώπους να το νιώσουν.

Τι δεν είναι το life coaching.

Όχι το life coaching δεν κάνει θαύματα. Το θαύμα το κάνεις εσύ ο ίδιος. Το life coaching ενεργοποιεί όμως τα κατάλληλα εγκεφαλικά κύτταρα παρώθησης για αλλαγή, για δράση.

Όχι το life coaching δεν ασχολείται  με ψυχικά τραύματα του παρελθόντος. Αυτό το κάνουν οι ψυχολόγοι.

Όχι το life coaching δεν είναι ο Coelio και η θεωρία του σύμπαντος: “όταν θέλεις κάτι πολύ το σύμπαν συνωμοτεί να γίνει”. Όταν θέλεις κάτι πολύ, πάρε την απόφαση και δράσε!

Για να πάρεις όμως την απόφαση πρέπει να δυναμώσεις μέσα σου, να αξιοποιήσεις τις δεξιότητες που έχεις και να αναπτύξεις νέες. Για να δράσεις πρέπει να βάλεις στόχους και να φτάσεις με βήματα σωστά και σταθερά. Εκεί σε βοηθάει να φτάσεις το coaching. Nα φτάσεις στην αλλαγή!

Κάνε την αλλαγή που θα ήθελες και ζήσε τη ζωή όπως θα ήθελες να τη ζήσεις! Βρες νόημα και χαρά στη ζωή σου!

57 Shares
Share: