Γυναίκα του χθες, του σήμερα, του πάντα!

Γυναίκα μάνα, γυναίκα εργαζόμενη, γυναίκα σύζυγος, γυναίκα ερωμένη, γυναίκα του χθες, του σήμερα, του πάντα! Χρόνια σου πολλά! Χρόνια πολλά σε εσένα υπέροχη γυναίκα που δίνεις αγόγγυστα, που μοιράζεσαι με αγάπη, που υπομένεις με καρτερικότητα, που γεμίζεις την πλάση ομορφιά και ζωντάνια! Χρόνια μας πολλά!

Τα τελευταία γεγονότα, αυτά των σεξουαλικών παρενοχλήσεων κατά γυναικών, της βίαιης συμπεριφοράς και της λεκτικής και σωματικής καταπίεσης στον εργασιακό κυρίως χώρο, μας έδειξαν ότι τίποτα δεν έχει ολοκληρωτικά κερδηθεί…ακόμη.

Η γυναίκα ακόμη φοβάται, ακόμη υπομένει, ακόμη υπακούει σε στερεότυπα. Όμως υπάρχουν και καλά νέα! Άρχισε να κάνει στην άκρη τον φόβο, άρχισε να διεκδικεί, άρχισε να ζητάει, να δηλώνει τα συναισθήματα της, να εκφράζει τα “θέλω” της χωρίς ενοχές. Άρχισε να δείχνει την ευαλωτότητα της χωρίς ντροπή. Άρχισε να αγαπάει τον εαυτό της και να τον φροντίζει. Άρχισε να λέει “όχι”! Δυνατά και σταθερά. Άρχισε να δίνει και στον εαυτό της προτεραιότητα. Να ρωτάει, να μη θεωρεί τίποτα δεδομένο. Άρχισε να συνειδητοποιεί την αξία της.

Γυναίκα του χθες, του σήμερα, του πάντα!

Όταν η γυναίκα του σήμερα αγκαλιάσει τη γυναίκα του χθες και δεν τη βάζει εμπόδιο και δικαιολογία μπροστά της, τότε θα μπορέσει να προχωρήσει. Θα μπορέσει να κάνει στην άκρη όλα όσα στέκονται τροχοπέδη στο να υψώσει το πραγματικό της ανάστημα. Θα κάνει στην άκρη φόβους, ενοχές, στερεότυπα, πεποιθήσεις, αρνητικές σκέψεις που της μειώνουν την αυταξία και την αυτοεκτίμηση τότε θα έχει τη θέση που της αξίζει. Και τότε θα μπορέσει σαν ισότιμο μέρος του συνόλου να συμβαδίσει και να συνεισφέρει αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες της.

Τότε θα είναι η γυναίκα του αύριο, η γυναίκα του πάντα! Η γυναίκα που δε θα φοβάται το χθες, θα ζει το τώρα και θα δημιουργεί για αύριο. Γυναίκα για πάντα! https://nanalifeonlife.gr/koritsi-gynaika-dinami/

Βρες ισορροπία!

1)Το πρώτο που θα πρέπει να κάνει η γυναίκα οδεύοντας στον παραπάνω δρόμο, είναι να προχωρήσει σε αυτογνωσία. Γνώρισε λοιπόν και μελέτησε τον εαυτό σου! Θα συνειδητοποιήσεις με αυτόν τον τρόπο τα θέλω σου, θα μάθεις να ικανοποιείς τις ανάγκες σου, θα ενισχύσεις τον σεβασμό και την εκτίμηση στον εαυτό σου. Θα πιστέψεις στον εαυτό σου και θα αγαπήσεις τη μοναδικότητα σου!

2) Αφού κατανοήσεις τις ανάγκες σου γνωστοποίησε τες, επικοινώνησε τες στους γύρω σου.

3) Συνειδητοποίησε τι σου δημιουργεί άγχος, διαχειρίσου το αλλά και…αποστασιοποιήσου! Κάνε…spa! S:σταμάτα, P:παρατήρησε, A:αποστασιοποιήσου!

4) Μην αφήνεις την ανεκτική σου στάση να εδραιώνει καταστάσεις που δε σου αρέσουν.

5) Διεκδίκησε τη διαφορετικότητα και μην αναλώνεσαι στην προσπάθεια να αποδείξεις την αξία σου ως γυναίκα.

6) Απομακρύνσου από αθέατα στερεότυπα και περιοριστικές πεποιθήσεις (π.χ. η γυναίκα έχει το ρόλο της νοικοκυράς κλπ.)

7) Σκέψου θετικά! Εκπαίδευσε τον εαυτό σου να βρίσκει το θετικό σε κάθε πτυχή της ζωής! Μην κολλάς σε μοτίβα αρνητικότητας.

8) Φρόντισε την υγεία σου και την εμφάνιση σου. Φρόντισε τους άλλους αλλά πρώτα φρόντισε εσένα. Βάλε προτεραιοποίηση στον εαυτό σου!

9) Τι υποστηρικτικό σύστημα έχεις? Ζήτησε βοήθεια από τους δικούς σου. Βρες “έξυπνες” λύσεις!

10) Κάνε διάκριση αξιών και ρόλων. Οι ρόλοι σου εκπροσωπούν τις αξίες σου?

11) Βάλε όρια! Πες “όχι”!

12) Μην ξεχνάς το μικρό κορίτσι μέσα σου! Δώσε του χώρο και χρόνο! Αγάπησε το!

“Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι. Το να αγαπήσεις τον εαυτό σου είναι η αρχή ενός έρωτα που θα κρατήσει μια ολόκληρη ζωή” OscarWilde

Γράφει η Νανά Συγκούνα Life and mindset coach

38 Shares
Share: