Φτιάξε τύχη μόνος σου!!

Παρασκευή βράδυ στο Γκάζι. Θέατρο με φιλενάδα, βολτούλα. Με φαρδύ χαμόγελο φτάνω στο αυτοκίνητο μου, που είχα παρκάρει σε στενότης περιοχής και…βλέπω το πίσω τζάμι σπασμένο! Γκαντεμιά! !Τι τύχη κι απόψε!

Γκαντεμιά, ατυχία; Πριν περίπου 4 ώρες από το συμβάν, αναφωνούσα: “τι τυχερή, βρήκα θέση να παρκάρω! Τελικά μήπως η τύχη είναι ατυχία και η ατυχία τύχη; Και πόσο επηρεάζει αλήθεια ο παράγοντας τύχη τη ζωή μας; Πόσο φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι την τύχη μας;

Ε ναι, τη φτιάχνουμε! Όταν αφήνεις το αυτοκίνητο σε στενό, σε “ύποπτη” περιοχή της Αθήνας, οι περισσότερες πιθανότητες είναι να σου το διαρρήξουν! Συνεπώς δεν είναι απλά ατυχία αλλά…απερισκεψία, λάθος επιλογή, λάθος απόφαση!

Φτιάξε τύχη λοιπόν! 10+1 τρόποι!

1) Όταν πρόκειται να προβείς σε ενέργεια, στάθμισε όλους τους παράγοντες. Ποιό είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα; Το δέχεσαι ή όχι; σου αρέσει ή όχι; Αν όχι, άλλαξε δράση, άλλαξε στόχο!

2)Δημιούργησε ευκαιρίες για κάτι που θέλεις. Δοκίμασε νέα πράγματα, γνώρισε καινούριους ανθρώπους, να είσαι ανοιχτός σε νέες ευκαιρίες! Πώς θα κερδίσεις κάτι αν δε δοκιμάσεις;

3)Αξιοποίησε στο μέγιστο τις ευκαιρίες που δημιούργησες!

4)Σκέψου θετικά, να είσαι αισιόδοξος! Και η καλή τύχη θα σε βρει! Όχι έτσι απλά. Εσύ θα έχεις δρομολογήσει το υποσυνείδητο σε καταστάσεις που θέλεις. Θα δημιουργήσεις με τη συνεχόμενη θετική σκέψη, μηχανισμό στήριξης του σκοπού σου. Θα αρχίσεις να κινείσαι προς τα εκεί, κάνοντας τις κατάλληλες πράξεις.

5)Κάνε καλή προετοιμασία για κάτι που θέλεις πολύ, για τον στόχο σου! Η τύχη σε περιμένει!

6)Κάνε συνειδητές επιλογές, πάρε σωστές αποφάσεις. Πώς; Αποκτώντας αυτογνωσία! Δουλεύοντας με τον εαυτό σου, πάνω σε αξίες και πεποιθήσεις ώστε να γνωρίσεις και να κατανοήσεις τα “θέλω” σου και “μπορώ”. Σωστή επιλογή=τύχη!

7)Προνόησε! Όχι να μαντέψεις αλλά να προνοήσεις. Πώς; Καλλιεργώντας παρατήρηση και κριτική σκέψη μπορείς να κάνεις μια καλή εκτίμηση των πιθανοτήτων!

8)Από μια αρνητική κατάσταση πάρε τα θετικά, δες τι δεν έκανες σωστά, κάνε εποικοδομητικό απολογισμό, εξελίξου! Τώρα ξέρεις, την επόμενη φορά θα το κάνεις καλύτερα! Τύχη που το έμαθες τελικά!

9)Δώσε εφόδια στον εαυτό σου και τότε θα βρεθείς αντιμέτωπος με την καλή τύχη! Δώσε γνώση και προσωπική ανάπτυξη!

10)Μη “σνομπάρεις” το σύμπαν! Έχει ενέργεια! “Τα πάντα είναι ενέργεια” είπε ο Αϊνστάιν! Μια δυνατή σκέψη, ένα δυνατό συναίσθημα, μπορεί να ενεργοποιήσουν…την τύχη σου!

11)Πώς επιλέγεις να αντιδράσεις απέναντι στα γεγονότα; Ως τυχερός ή ως άτυχος; Εσύ αποφασίζεις!

Στο χέρι σου είναι λοιπόν…ή μάλλον στη σκέψη σου και στην πίστη σου σε αυτό που θέλεις! Δημιούργησε ΕΣΥ την τύχη σου!

Γράφει η Νανά Συγκούνα, Life Coach/Δικηγόρος

90 Shares
Share: