Νιώσε και ζήσε!

Πόσα συναισθήματα ένιωσες την εβδομάδα που πέρασε; Πόση ενέργεια ένιωσες; Πόσο ζωντανός; Πόσο κινητοποιήθηκες να κάνεις πράγματα; Νιώσε και ζήσε!

Τα συναισθήματα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να εμπλουτίσεις τη ζωή σου και να διευρύνεις το συναισθηματικό σου φάσμα. Το συναίσθημα είναι μορφή ενέργειας! Χωρίς συναίσθημα έρχεται η απάθεια, η στασιμότητα. Το συναίσθημα δημιουργεί κίνητρο, ωθεί στη δημιουργία!

Γιατί συναίσθημα; Νιώσε και ζήσε!

Βίωσε όσο πιο πολλά συναισθήματα μπορείς! Και θετικά και αρνητικά! Από όλα έχεις κάτι να πάρεις! Όλα θα σε κάνουν να σκεφτείς, όλα θα σε ενεργοποιήσουν. Αγκάλιασε τα! Αποδέξου τα! Μόνο έτσι θα κατανοήσεις και θα αποδεχτείς τον εαυτό σου! Έτσι θα μπορέσεις να επικοινωνήσεις τις ανάγκες σου.

Επιπλέον η πληθώρα συναισθημάτων θα σε βοηθήσει να αναπτυχθείς, να εξελιχθείς, να αναλάβεις δράση, να πάρεις αποφάσεις, να κατανοήσεις τους άλλους και να συνυπάρχεις μαζί τους, να προστατέψεις τον εαυτό σου! Τα συναισθήματα θα σε βοηθήσουν να έρθεις σε επαφή με τον εσωτερικό σου εαυτό, να συνδέσεις τη σκέψη με την ψυχή και το σώμα, να ζήσεις!

Τα συναισθήματα είναι γύρω στα 160 (80 θετικά και 80 αρνητικά). Από αυτά 20 (10+10) είναι τα πιο γνωστά. Πόσα από αυτά βιώνεις σε εβδομαδιαία βάση; Πρέπει να είναι τουλάχιστον 10, θετικά και αρνητικά, κατά προτίμηση να υπερισχύουν τα θετικά. Κάνε μια λίστα και μέτρησε, είναι τουλάχιστον 10; Αν όχι βρες τρόπους που θα πυροδοτήσουν συναισθήματα!

Πώς θα πυροδοτήσω συναισθήματα;

1)Δώσε σημασία στα ερεθίσματα! Καθημερινά συμβαίνουν πολλά. Κάθε τι, ακόμη κι ένας ήχος, μια μυρωδιά, μια εικόνα, είναι ένα ερέθισμα. Όμως δίνεις σημασία; Έχεις επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω σου, δίπλα σου; Τα ερεθίσματα πυροδοτούν συναισθήματα! Δώσε προσοχή λοιπόν!

2)Μήπως αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα μέσα από περιορισμένη οπτική; Π.χ. δεν έχεις δουλειά και είσαι στενοχωρημένος και βλέπεις τα πράγματα μέσα από αυτό το πρίσμα. Ποιές θετικές και ενδυναμωτικές λέξεις μπορείς να προθέσεις καθημερινά στο λεξιλόγιο σου; Με αυτόν τον τρόπο θα διευρύνεις τη συναισθηματική σου παλέτα!

3)Άλλαξε εστίαση! Πώς; Με ένα χαρούμενο τραγούδι, με διαλογισμό, νέες δραστηριότητες, κάποιο άθλημα κλπ. Αλλάζεις εστίαση, νέα συναισθήματα γεννιούνται!

4)Άλλαξε φυσιολογία, στάση σώματος! Έτσι απλά, όρθωσε το κορμί σου, η αναπνοή θα βγει πιο σωστά, πιο ολοκληρωμένα, τέντωσε ψηλά το λαιμό, σήκωσε το κεφάλι, χαμογέλασε! Καλωσόρισε τα καινούρια συναισθήματα που μόλις ήρθαν!

5) Βίωσε ξανά μία στιγμή που ένιωσες στην κορυφή!

6) Βίωσε όσες πιο πολλές εμπειρίες μπορείς! Πες ναι στο καινούριο! Πες ναι στο διαφορετικό!

Βάλε τα συναισθήματα στη ζωή σου και βρες την πολυπόθητη ισορροπία!https://nanalifeonlife.gr/%ce%b9%cf%83%ce%bf%cf%81%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%af%ce%b1/

Challenge: Πόσα συναισθήματα μπορείς να νιώσεις τις επόμενες 7 ημέρες; Νιώσε και ζήσε! Ζήσε ακόμη πιο όμορφα, ακόμη πιο γεμάτα!

Γράφει η Νανά Συγκούνα, Life Coach/Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης

89 Shares
Share: